Vensterbanken

Als uw kozijnen vervangen worden dan kan het gebeuren dat uw vensterbank beschadigt raakt. Dit is de reden dat een kozijnen expert altijd aan u vraagt of u de vensterbanken eventueel ook vervangen wil hebben. U kan deze direct laten vervangen bij het slopen van uw oude kozijnen. De kozijnen expert heeft vaak een uitgebreid assortiment met verschillende vensterbanken waar u uit kan kiezen. De kozijnen kunnen aangeschaft worden in verschillende maten en soorten. U kan zo een vensterbank op maat laten maken van uw nieuwe kozijn. Het kan voorkomen dat uw nieuwe kozijn wat groter valt dan het oude kozijn. Uw nieuwe vensterbank moet hierop aangepast worden. Het is het slimste om dit gewoon meteen mee te nemen bij het plaatsen van nieuwe kozijnen. Met een nieuwe vensterbank kan u meteen een beetje extra sfeer creëren en extra genieten van uw woning.

Houten vensterbanken

Een optie die prachtig bij een houtkozijn staat is een houten vensterbank. Van alle vensterbanken wordt hout eigenlijk het meeste gebruikt. Het voordeel van hout is dat het eenvoudig te schilderen is en dus aangepast kan worden aan de hand van uw woning en styling. Niet alleen de kleur kan aangepast worden, maar ook de breedte. U kan in de toekomst altijd een stukje van uw vensterbank afzagen. Houten vensterbanken staan sfeervol en passen eigenlijk bij ieder kozijn dat u uitkiest.

Kunststof vensterbanken

Als u een kunststof kozijn laat plaatsen dan krijgt u ook vaak het aanbod om meteen kunststof vensterbanken te plaatsen. Kunststof is eenvoudig af te nemen en heeft verder niet veel onderhoud nodig. De vensterbanken zijn tevens waterafstotend. Het is dus niet meer een ramp als de regen naar binnenslaat of er een bloempot lekt. Naast de waterafstotende laag zijn de kunststof vensterbank voorzien van een UV filter. Dit filter zorgt ervoor dat de vensterbank niet verkleurd zelfs niet als die bijna de hele dag door in de zon zit. De vensterbanken hebben behalve af en toe een vochtig doekje niet veel onderhoud nodig.

Vensterbanken van natuursteen

Een trend van de laatste jaren is de vensterbank van natuursteen. Het geeft uw vensterbank een authentieke uitstraling en dit staat natuurlijk prachtig in uw woning. De kwaliteit van de vensterbanken is hoog het enige minpunt is wel dat er krassen en vlekken op kunnen ontstaan. Natuursteen is vrij gevoelig, maar meestal wel vrij hard waardoor het tegen een stootje kan. Als u besluit te kiezen voor een vensterbank van natuursteen dan gaan deze eigenlijk een leven lang mee. U hoeft ze dus niet te vervangen een probleem dat u met hout soms wel tegenkomt. Daarnaast is het materiaal vorst en hittebestendig. U kan natuursteen dus ook aan de buitenzijde van uw kozijn plaatsen. Natuursteen is zowel binnen als buiten te gebruiken. Er zijn verschillende soorten natuursteen dat u kan gebruiken als vensterbank. Sommige natuurstenen vensterbanken kunnen eventueel voorzien worden van een speciale beschermlaag. Mocht dit mogelijk zijn dan is het een aanrader om hierna te informeren. De beschermlaag voorkomt krassen en beschadigingen in het natuursteen.

Laat uw vensterbank verzorgen door een kozijnen specialist

In de praktijk blijkt vaak dat een nieuwe vensterbank regelen via uw kozijnen expert vaak voordeliger is dan zelf iets regelen. U krijgt vaak korting doordat u de vensterbank gelijktijdig met uw nieuwe kozijn besteld. U kan soms tot wel 40% besparen door de vensterbank te combineren met uw nieuwe kozijn. Bestel vandaag nog een nieuw exemplaar in combinatie met uw nieuwe kozijn en u kan direct genieten van een compleet geheel. Wij helpen u graag bij de complete realisatie van zowel uw nieuwe kozijnen als vensterbank. Als u bij ons een offerte aanvraagt dan regelen wij maximaal 6 offertes van specialisten uit de buurt.