Stalen kozijnen

Niet veel woningeigenaren zijn nog bekend met stalen kozijnen. Toch is het een duurzame oplossing om uw woning te voorzien van nieuwe stalen kozijnen. Vroeger waren stalen kozijnen eigenlijk de kunststof kozijnen van vandaag de dag. Veel woningeigenaren stapte over van hout naar staal. Puur omdat ze er een hoop geld mee konden besparen. Woningeigenaren hadden niet meer last van de jaarlijkse onderhoudskosten zoals bij hout. Dit maakte staal enorm populair tot halverwege de jaren 60. Kunststof kozijnen bestonden nog niet en staal was een stuk sterker dan hout. Het was dus de ideale vervanging die we op dit moment toepassen met kunststof. Vroeger gingen de meeste houten kozijnen slechts 15 jaar mee terwijl staal 50 jaar meeging. Voor de meeste woningeigenaren was het dan ook geen lastige keuze om over te stappen naar staal. Het is een sterk materiaal, onderhoudsarm en heeft een uitstekende isolatie. Dit in combinatie met de unieke uitstraling maakt het plaatje compleet. Vandaag de dag is het nog steeds mogelijk om te kiezen voor echte stalen kozijnen.

Stalen kozijnen zijn gemaakt uit sterk materiaal

Eén van de grote pluspunten is natuurlijk het materiaal waaruit de stalen kozijnen gemaakt zijn. De kozijnen staan bekend als krachtig en duurzaam. Ze zijn sterk genoeg om grote raampartijen te dragen. Dit gewicht wordt voor sommige kozijnen al snel teveel, maar niet bij staal. Nog een voordeel is dat stalen kozijnen een brandweerbaarheid hebben van 60 minuten. Dit geeft u extra kansen om uit uw woning te ontsnappen bij een eventuele brand. De kozijnen hebben ook een extra lange levensduur van gemiddeld 50 jaar. Daar komt nog eens bij dat er lastig in te breken is via stalen kozijnen. Staal gaat gerust een halve eeuw mee en in sommige gevallen zijn ze duurzamer dan kunststof qua levensduur.

Zeer onderhoudsarm

Heeft u geen zin om bezig te zijn met het onderhoud aan uw kozijnen? Kies voor stalen kozijnen en u kan genieten van onderhoudsarmen kozijnen. Bij staal heeft nauwelijks omkijken naar het onderhoud vergelijking met hout. Het enige wat wij aanraden is om de kozijnen één keer per jaar te reinigen met een vochtige doek. Eventueel kan u dit even doen als u toch al buiten staat om de ramen te zemen. U kan dan meteen even de kozijnen meenemen en ze kunnen er weer de rest van het jaar tegenaan. Het onderhoud bij staal stelt dus helemaal niets voor en dit is voor veel mensen een reden om te kiezen voor stalen kozijnen.

Uitstekende isolatie

Vroeger had staal als nadeel dat er totaal geen isolatie in zat. De kou werd zelfs naar binnen geleid en tijdens de zomermaanden de warmte. Het gevolg was dat woningen met stalen kozijnen aan het einde van het jaar een enorme energierekening hadden. Gelukkig is dit tegenwoordig verleden tijd en bieden ze een uitstekende isolatie. In de kozijnen wordt namelijk isolatiemateriaal aangebracht die voorkomen dat kou en warmte wordt doorgegeven. Aan de buitenkant wordt ook een extra zinklaag aangebracht op het staal. Dit beschermd de kozijnen tegen vrijwel alle weersomstandigheden. U heeft dus nooit meer last van niet geïsoleerde stalen kozijnen zoals in het verleden het geval was.

Stoere uitstraling

Stalen kozijnen hebben natuurlijk een hele stoere slanke uitstraling. Dit past perfect in een industriële inrichting, maar ook bij een moderne stijl. Eventueel zijn de kozijnen in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. Denk hier wel even goed over na want u zit eenvoudig 50 jaar vast aan de kleur die u kiest. De stalen kozijnen zijn niet te overschilderen zoals bij hout het geval is. Kies dus vooral een gewenste kleur waar u nog jaren van kan genieten.