Kunststof kozijnen

In Nederland wordt de keuze voor kunststof kozijnen veel populairder. De afgelopen jaren is er veel veranderd in de productie van kunststof. Vroeger was er een duidelijk verschil zichtbaar tussen de materialen. Kunststof zag er echt uit als plastic en de kozijnen verkleurden na een aantal jaren in de zon. Tegenwoordig zien de kunststof kozijnen eruit als hout en zijn ze bijna niet meer van echt te onderscheiden. Nog een voordeel is dat ze nu wel 100% kleurvast zijn en je hier zelfs garantie op krijgt van de leverancier. Daarnaast is de isolatiewaarde van kunststof kozijnen veel hoger. Als u van plan bent om uw woning beter te isoleren dan kan kunststof de ideale oplossing zijn voor uw woning.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen klinken misschien leuk, maar past het ook binnen uw budget? Dit is misschien een vraag die als eerste in u op komt. Toch zijn sommige leveranciers zelfs voordeliger dan het plaatsen van houten kozijnen. Er kunnen wel grote verschillen zitten in de prijzen van grote en kleine leveranciers. Het kan dus de moeite waard zijn om de prijzen met elkaar te vergelijken. Op zowel het korte als lange termijn kan kunststof de voordeligste optie zijn. U heeft tenslotte ook geen onderhoud meer nodig. Gemiddeld bent u tussen de € 700 en € 800 per m2 kozijnen kwijt. Dit zijn prijzen inclusief BTW en montage.

Montage van kunststof kozijnen

Bent u van plan om zelf kunststof kozijnen te vervangen? Wij raden u aan om dit altijd uit te besteden aan een kozijnen expert. U kan een kunststof kozijn helaas niet even snel aanpassen omdat deze niet goed blijkt te passen. Daarnaast moet het kozijn goed aansluiten zodat er geen tocht meer in huis ontstaat. Voordat dit überhaupt kan gebeuren moet u de oude kozijnen eerst vakkundig verwijderen. Een expert kan deze klus volledig voor u uithanden nemen. De montagekosten liggen vaak gelijk aan de materiaalkosten bij kunststof kozijnen. U moet dus de materiaalkosten verdubbelen om de prijs van montage te weten. De meeste offertes zijn echter inclusief montage.

De voordelen van kunststof kozijnen

Vandaag de dag hebben kunststof kozijnen een aantal voordelen. Ten eerste is de levensduur natuurlijk een groot voordeel bij de kozijnen. Ze gaan gerust 50 jaar mee zonder dat u ze ooit hoeft te vervangen. In aanschaf ligt de prijs ook nog eens bijna gelijk aan hout en soms zelfs goedkoper. Vergeleken met aluminium zijn ze al snel 20% goedkoper. Daarnaast heeft u vrijwel geen onderhoud u hoeft ze niet te schilderen. De kozijnen even één keer per jaar schoonmaken is alles wat u hoeft te doen bij kunststof. Naast onderhoudsarm zijn de kozijnen uitstekend bestand tegen inbraak en volledig isolerend. U merkt dat u helemaal geen tocht meer voelt en het eindelijk aangenaam warm in huis wordt. Dankzij het aanbrengen van staal in de kozijnen komt een inbreker niet meer zomaar binnen. Kunststof geeft zelfs een betere bescherming tegen inbraak dan hout. Nadelen zijn er bij kunststof eigenlijk bijna niet. Vroeger werd het uiterlijk een nadeel genoemd, maar tegenwoordig is het kunststof niet van echt hout te onderscheiden.

Design van kunststof kozijnen

Het enige wat u nu nog hoeft te bepalen is de uitstraling van uw kunststof kozijnen. Denk hier goed over na want u kan dit later niet meer aanpassen. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur want u moet tenslotte 50 jaar met de kozijnen blijven doen. U kan de kozijnen eventueel ook een houtlook meegeven zodat ze bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn. De kozijnen zijn in vrijwel iedere RAL kleur te bestellen bij de leverancier.