Kunststof kozijnen voordelen

Er is natuurlijk een reden waarom steeds meer woningeigenaren kiezen voor kunststof kozijnen in plaats van traditioneel hout. Dit heeft alles te maken met de vele voordelen die aan kunststof kozijnen zitten. Wij hebben voor u alle voordelen eens op een rijtje gezet. U weet zo exact wat u kan verwachten bij de aanschaf van nieuwe kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn een voordelige keuze

Als uw oude kozijnen aan vervanging toe zijn dan kan u kiezen voor hout, kunststof of aluminium. Van alle materialen waar u uit kan kiezen blijkt in de praktijk dat kunststof het voordeligste is. Dit is niet alleen in aanschafwaarde, maar ook in onderhoud. Het enige wat u hoeft te doen is één keer per jaar tijdens het ramenzemen ook even de kozijnen zelf schoonmaken. Dit is alles wat u hoeft te doen voor de rest hoeft u helemaal niets te doen. Dit scheelt u ook flink in de kosten naast de lage aanschafwaarde van de kunststof kozijnen. Vergeleken met hout bent u ongeveer 15% goedkoper uit qua aanschafwaarde en bij aluminium 20%. Nog een voordeel is dat kunststof gemiddeld 50 jaar meegaat. U heeft dus heel lang plezier van uw investering.

Onderhoudsarm

We zijn het hierboven eigenlijk al dat kunststof kozijnen vrijwel onderhoudsarm zijn. Als u om de zoveel jaar een schilder moet inhuren dan bent u al snel een hoop geld kwijt. Bij kunststof is een nat doekje over de kozijnen heen halen al voldoende. Dit hoeft u slechts eenmaal per jaar te doen of vaker als u dit er mooier vind uitzien. De kunststof kozijnen zijn ook bestand tegen alle weersomstandigheden en verkleuren niet. Helaas hebben veel mensen nog wel dit beeld omdat de oude kunststof kozijnen wel verkleurde.

Isolatie

Heeft u op dit moment nog slecht isolerende houten kozijnen? Overstappen op kunststof kozijnen is een slimme investering. U kan met kunststof al snel € 250 per jaar aan stookkosten besparen. In de kunststof kozijnen zijn verschillende kamers gemaakt om de kozijnen wat meer stevigheid te geven. In deze holtes zit stilstaande lucht en dit isoleert natuurlijk perfect. Het kan slim zijn om bij uw leverancier te checken hoeveel kamers de kozijnen hebben. Hoe meer kamers, hoe beter de kunststof kozijnen isoleren. U kan zo mooi besparen op uw stookkosten door te kiezen voor kunststof. Als u nog beter wil isoleren dan kan u het beste kiezen voor HR+++ glas in uw kunststof kozijnen. Hier hangt wel een extra prijskaartje aan maar u kan dit eventueel meenemen in uw beslissing om nieuwe kozijnen aan te schaffen.

Veilig

Kunststof kozijnen zijn ook nog eens beter beveiligd tegen inbraak dan hout. De speciale scharnieren zorgen ervoor dat het raam niet zo snel eruit geilt kan worden door een inbreker. De kozijnen kunnen met het juiste sluitwerk eventueel voorzien worden van het officiële keurmerk veilig wonen van de politie. U kan dit keurmerk bij de politie aanvragen als uw volledige woning voldoet aan de gestelde eisen. Naast inbraak zijn kunststof kozijnen ook beter beschermd tegen brand. De kozijnen zijn moeilijk in brand te steken en doven het vuur uit zichzelf. De kozijnen zullen de brand dus niet verder aanwakkeren. Iets wat u misschien nog wel herinnert van de kunststof schootjes. Bij kunststof kozijnen ligt dit dus heel anders.

Diverse designs

Eén van de grote pluspunten van nieuwe kozijnen is dat kunststof verkrijgbaar is in verschillende designs. U kan kiezen voor standaard of de echte houtlook waardoor het kozijn net echt lijkt op een houten kozijn. Dit soort mogelijkheden maken de stap om voor kunststof te kiezen niet meer zo groot. De kozijnen zijn qua uiterlijk bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. Zo past kunststof thuis in iedere woning.