Kunststof kozijnen vervangen

Als uw huidige kozijnen toe zijn aan vervanging dan kan u overwegen om kunststof kozijnen te plaatsen. Uiteraard kan u ze ook vervangen voor opnieuw houten kozijnen, maar kunststof is vaak voordeliger en duurzamer dan hout. De kosten voor het vervangen van houten kozijnen voor kunststof is afhankelijk van wat u wilt en hoeveel kozijnen u wil vervangen. Vaak betaalt u een bepaalde prijs per vierkante meter. De prijs kan ook afhankelijk zijn van het soort kozijn dat u plaats in uw woning. Als u bijvoorbeeld een raam nodig heeft dat open kan dan betaalt u meer dan voor een raam dat altijd dicht blijft. Gemiddeld bent u inclusief montage tussen de € 700 en € 800 per m2 kwijt voor nieuwe kunststof kozijnen. U heeft soms al een nieuw kozijn met ruit en montage vanaf € 400 afhankelijk van het formaat.

Waarom gaat u de kozijnen vervangen voor kunststof?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u de oude kozijnen wil vervangen voor kunststof. Eén van de redenen is natuurlijk slijtage. Helaas zitten kozijnen in weer en wind en is er goed onderhoud nodig om ze in de meest optimale conditie te houden. Ondanks dat u ze goed onderhoud is de kwaliteit op een gegeven moment te slecht om nog mee verder te gaan. Het wordt tijd om ze te vervangen en dit kan eventueel voor kunststof. Naast vervangen vanwege ouderdom kan u dit overwegen omdat u misschien een betere isolatie wilt. Hout is niet de beste keuze als het gaat om isolatie. Vooral oude houten kozijnen hebben last van kieren en kunnen zo tocht geven. Uw wooncomfort kan hierdoor achteruit gaan, maar gelukkig kan u dit oplossen met nieuwe kozijnen. Nog een reden is dat u gewoon geen zin meer heeft in het jaarlijkse onderhoud. U wilt niet meer iedere keer uw woning opschilderen en kunststof is de ideale oplossing.

Isolatie verhogen van uw woning

Eén van de reden waarom we oude kozijnen vervangen voor kunststof is dat we de isolatiewaarde in huis willen verhogen. Vooral als u nog enkelglas heeft kan het financieel slim zijn om meteen kunststof en dubbelglas te nemen. U kan al snel € 250 per jaar besparen door uw houten kozijnen te vervangen voor kunststof. Op jaarbasis kan u zo de investering in nieuwe kozijnen langzaam terugverdienen. Kunststof is ook nog eens van zichzelf extra isolerend. In de kozijnen zitten kamers en in deze kamers zit stilstaande lucht. Als de kozijnen een groot aantal kamers heeft dan zijn de kozijnen extra geïsoleerd. Dit merkt u meteen in uw stookkosten.

Verhoog de veiligheid van uw woning met kunststof kozijnen

Nog een reden om uw houten kozijnen te vervangen voor kunststof is de veiligheid. U wilt natuurlijk graag zo veilig mogelijk wonen en de mogelijkheden tot een inbraak zoveel mogelijk beperken. Gelukkig helpen kunststof kozijnen hieraan mee. De kozijnen worden opgehangen met speciale materialen waardoor ze heel lastig uit de scharnieren getild kunnen worden. Inbrekers komen zelfs minder makkelijk binnen dan met de oude houten kozijnen. Als u de kunststof kozijnen laat voorzien van speciaal sluitmateriaal dan kan u zelfs een politie keurmerk veilig wonen aanvragen. Met dit keurmerk laat u aan de inbrekers zien dat uw woning uitstekend beveiligd is en denkt een inbreker nog wel een keer na voordat ze bij uw woning inbreken. Daarnaast zijn de kozijnen uitstekend beschermd tegen brand en gaat de brand zelfs uit in de buurt van de kozijnen. Veiligheid is dan ook voor woningeigenaren een reden om de kozijnen te vervangen voor nieuwe kunststof exemplaren.