Kunststof kozijnen repareren

Ondanks de lange levensduur van uw kunststof kozijnen kunnen ze natuurlijk altijd kapot gaan of beschadigen. Als er iets mis is met uw nieuwe kozijnen dan kan dit binnen de garantie vallen. Als u pech heeft valt het net buiten de garantie en kan u het beste een vakman inschakelen. Er zijn ook kleine reparaties die u heel eenvoudig zelf kan uitvoeren. Als uw kunststof kozijnen echt heel erg beschadigd zijn dan moet u overwegen wat goedkoper is. Kan u de kozijnen beter laten repareren of is het slimmer om gewoon een heel nieuw kozijn te plaatsen? Dit soort afwegingen kan u maken als u kijkt naar het kostenplaatje voor het laten repareren van kunststof kozijnen. Uiteraard is het ook een beetje afhankelijk van wat er gerepareerd moet worden. Als het een vrij goedkope reparatie is dan is repareren natuurlijk altijd voordeliger. Het kan soms wel slim zijn om deze afweging te maken. Informeer gerust een wat hele nieuwe kunststof kozijnen kosten en weeg dit af tegen de reparatiekosten.

Wat kost kunststof kozijnen repareren?

Wij gaven natuurlijk al een beetje aan dat de kosten afhankelijk zijn van de reparatie die uitgevoerd moet worden. De meeste experts rekenen voorrijkosten en daarbovenop de reparatiekosten plus materialen. Voor één uur werk bent u gemiddeld tussen de € 120 en € 140 kwijt inclusief BTW en klein materiaal. Bij twee uur bent u ongeveer tussen de € 190 en € 215 kwijt. Meerprijs per kwartier ligt ongeveer tussen de € 15 en € 18.

Beschadigde kunststof kozijnen repareren

Helaas kan het soms voorkomen dat uw kunststof kozijnen beschadigd zijn. Het repareren van beschadigde kunststof kozijnen is geen eenvoudige klus. Het is aan te raden om dit soort werkzaamheden over te dragen aan een expert op het gebied van kunststof kozijnen. Een expert weet precies hoe de kozijn in oude staat hersteld kan worden zonder dat u er iets van ziet. Als u zonder enige kennis zelf aan de slag gaat dan kan de schade alleen maar erger worden. Naast de hogere kosten kan u last krijgen van het probleem dat de schade al heel snel weer zichtbaar wordt. Een kozijnen expert weet precies wat er gedaan moet worden om de kozijnen professioneel te repareren. Daarnaast geven de meeste experts een garantie op hun werk. U weet zo zeker dat de schade in de komende jaren niet meer zichtbaar is.

Spotrepair

Net als bij auto’s kunnen er bij beschadigingen aan de lak van kozijnen spotrepair worden uitgevoerd. Dit kan bij beschadigingen van maximaal 5 cm. Bijvoorbeeld een krasje waardoor de verf eraf is. Of een beschadiging van de folie, deuk in het kozijn of blaasvorming. Bij spotrepair wordt alleen het plekje zelf aangepakt. Na afloop zie je niet meer dat er schade aan uw kozijn geweest is. Doordat alleen het plekje gerepareerd wordt kan er tijd en geld bespaart worden.

Compleet kozijn repareren

Helaas komt het bij hele oude kozijnen soms voor dat het complete kozijn gerepareerd moet worden. De kozijnen van 15 jaar geleden waren nog niet van dezelfde kwaliteit als de kunststof kozijnen van vandaag de dag. Een probleem dat in de jaren 90 veel voorkwam is dat de kozijnen verkleurde. Bij saneren wordt de folie van het oude kozijn afgehaald en wordt er een nieuwe kleurfolie aangebracht. Voor het verwijderen van de folie is een speciale laser nodig. Dit is dus geen klus die u even zelf kan uitvoeren. Na afloop ziet uw kozijn er weer als nieuw uit. Bij saneren is het wel even afwegen of het qua kosten nog de moeite waard is of dat u beter nieuwe kunststof kozijnen kan aanschaffen.