Kunststof kozijnen prijzen

U overweegt om eventueel nieuwe kunststof kozijnen in huis te plaatsen. Alleen u loopt tegen het probleem aan dat u geen idee heeft of het binnen uw budget past. De kunststof kozijnen prijzen zijn dan handig om te weten voordat u een keuze maakt voor nieuwe kozijnen. De prijzen zijn heel erg afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld wat voor soort kozijnen, welk design, welke eigenschappen, isolatieglas, sloten en montage etc. Gemiddeld bent u voor een complete rijtjeswoning van kunststof tussen de € 9.000 en € 13.000 kwijt. U moet dan rekenen op echt alles kunststof en laten monteren. Dus ook een nieuwe voordeur gemaakt van kunststof. In de prijs zit isolatieglas, montagekosten en het afvoeren van het puin. Als u exact wilt weten wat nieuwe kunststof kozijnen kosten dan kan u het beste een offerte aanvragen.

Wat kost het laten monteren van kunststof kozijnen?

Helaas is het monteren van kunststof kozijnen vaak geen klusje dat u zelf kan uitvoeren. U moet dus wel aardig wat geld uitgeven om de kozijnen te laten monteren. Gemiddeld kost dit ongeveer het dubbele van wat u voor de kozijnen zelf betaalt. Stel u heeft een raam gekocht van € 95 dan betaalt u ook € 95 voor het monteren van het raam.

Aanvullende kosten bij nieuwe kunststof kozijnen

Als u nieuwe kunststof kozijnen aanschaft dan kan u te maken krijgen met aanvullende kosten. Dit zijn kosten waar u misschien niet op gerekend had. U komt ze soms pas tegen als u voor het eerst een offerte onder ogen krijgt. Met aanvullende kosten bedoelen we bijvoorbeeld de kosten voor het afvoeren van afval. Soms is hiervoor een container nodig die gehuurd moet worden. Of het plaatsen van een steiger om bij hoger gelegen gedeeltes te komen. Er zijn ook bedrijven die voorrijkosten rekenen als ze vanaf een bepaalde afstand moeten komen. Als u zelf kunststof kozijnen gaat plaatsen dan komen er vaak nog meer aanvullende kosten bij. Denk aan speciale apparatuur of installatiematerialen. Reken dit vooraf goed uit want misschien is het niet alleen makkelijker, maar ook voordeliger om kunststof kozijnen te laten monteren in uw woning.

Isolatieglas

De prijs kan hoger uitvallen als u gebruik maakt van een speciaal type isolatieglas. Het isoleren van uw glas is absoluut een slimme keuze. U kan al snel tot wel € 250 per jaar aan stookkosten besparen door uw glas te laten isoleren. Het type isolatieglas dat u uitkiest kan de prijs van uw kozijnen bepalen. Als u nu nog enkelglas heeft en u vervangt dit voor HR+++ glas dan kan u zelfs nog meer besparen. Het enige nadeel is dat u meer moet betalen voor uw nieuwe kozijnen. Het voordeel daarentegen is wel dat u meer geld bespaart en u het verschil uiteindelijk alweer terugverdiend door de blijvende besparing op stookkosten. Als u HR++ glas neemt dan bent u ongeveer € 80 per m2 aan glas kwijt. Neemt u HR+++ glas? Dan betaalt u € 120 per m2. Ondanks het prijsverschil kunnen wij u wel aanraden om isolatieglas aan te schaffen met een hoge isolatiewaarde. Dit verschil verdient u soms al binnen een paar jaar terug. Dit maakt isolatieglas een uitstekende keuze, maar het kan dus wel de prijs van uw nieuwe kunststof kozijnen bepalen.

Vergelijk de prijzen van kunststof kozijnen

Ondanks de prijzen die wij hebben aangegeven kunnen er veel verschillen zitten in de prijzen. Het kan de moeite waard zijn om de prijzen met elkaar te vergelijken. U kan zo vaak nog aardig wat euro’s besparen op uw nieuwe kunststof kozijnen.