Kunststof kozijnen plaatsen

Voor het plaatsen van kunststof kozijnen is kennis nodig. Het is niet zo eenvoudig om de kozijnen te monteren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het vervangen van een dakraam. Dit is meestal een klus die je gewoon even zelf kan uitvoeren. Bij kunststof kozijnen plaatsen ligt dit helaas wel anders. Het is een klus die je het beste kan overlaten aan een expert op het gebied van kunststof kozijnen plaatsen.

Wat kost het plaatsen van kunststof kozijnen?

Eén van de redenen waarom veel woningeigenaren overwegen om de klus toch zelf te doen is de kosten die erbij komen kijken. U betaalt ongeveer net zoveel voor de materialen als voor de montage. Stel u laat een aantal kozijnen vervangen voor € 4.000. Dan bent u ook € 4.000 kwijt voor de montage van kunststof kozijnen. De prijs voor kunststof kozijnen wordt meestal ongeveer berekend per m2. Per m2 kozijn bent u ongeveer € 700 tot € 800 kwijt. Dit bedrag is inclusief BTW en montage door een expert. U heeft zo een beetje een richtlijn waar u op moet rekenen bij het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen. U kan op deze kosten vaak nog wel besparen door bij meerdere leveranciers een offerte aan te vragen. De meeste experts werken met dezelfde merken waardoor u eigenlijk geen slechte kwaliteit tegenkomt. Er zit echter wel verschil in de kosten voor de arbeid van kunststof kozijnen. Soms kan u tot wel € 4.000 besparen door offertes met elkaar te vergelijken. Dit is dus de moeite waard als u kunststof kozijnen plaatsen laat uitbesteden.

Wat moet u doen voordat de expert langskomt?

Als u nog nooit kunststof kozijnen geplaatst heeft dan vraagt u uzelf misschien af wat u moet doen voordat de expert langskomt. Wij raden u aan om uw raam alvast op te ruimen. Haal eventuele spullen van de vensterbank af en zorg ervoor dat meubels iets aan de kant geschoven worden. Bij het slopen van uw oude kozijnen kan een hoop stof en gruis vrijkomen. De kozijnen expert houdt hierbij geen rekening met de meubels die nog in de ruimte staan. Wij raden u aan om uw meubels voor het plaatsen van de nieuwe kozijnen af te dekken zodat stof er niet bij kan komen. Zorg er ook voor dat uw vloer afgedekt wordt zodat deze niet beschadigt raakt. Sommige experts nemen hier wel zelf spullen voor mee, maar lang niet alle experts. Wij raden u aan om hiermee rekening te houden als u de kozijnen laat vervangen. Het scheelt uw expert ook weer tijd en geld als alles al is ingepakt.

Plaatsen van de kunststof kozijnen

Voordat de experts beginnen met slopen meten ze eerst de oude en nieuwe kozijnen nog een keer na. Ze willen tenslotte niet dat ze de oude kozijnen slopen om vervolgens erachter te komen dat er een foutje in de fabriek gemaakt is. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren, maar liever vooraf dan achteraf. Als de maten kloppen dan worden de oude kozijnen gedemonteerd. Meestal wordt ook de vensterbank eruit gehaald en wordt er plaats gemaakt voor een nieuwe. De nieuwe kozijnen worden erin geplaatst en afgesteld. Uiteraard wordt er zo gewerkt dat u nooit met een gat achterblijft. Binnen één dag kan een team 2 tot 3 kozijnen vervangen. Ze zullen nooit meer kozijnen verwijderen dan er op dezelfde dag teruggezet kan worden. Het aantal kozijnen dat in een dag geplaatst kan worden is wel afhankelijk van het formaat. Als alles op zijn plek zit dan wordt het kozijn afgewerkt en eventueel de nieuwe vensterbank teruggeplaatst. Het afwerken van de kozijnen is meestal optioneel. Controleer dus goed of dit inbegrepen zit. Na afloop kan u heerlijk genieten van uw nieuwe kunststof kozijnen.