Kunststof kozijnen merken

Als u nieuwe kunststof kozijnen gaat aanschaffen dan ontdekt u al snel dat er heel veel verschillende merken zijn waar u uit kan kiezen. Voor uzelf is het misschien handig om te bepalen welk merk het beste bij u past. Welk merk sluit bijvoorbeeld perfect aan bij uw wensen? Sommige wensen sluiten misschien helemaal aan bij wat u zoekt en bij een bepaalt merk. Er kan soms een prijsverschil zitten in de merken. Informeer dus gerust bij de kozijnen expert welk merk ze gebruiken en wat de eigenschappen van dit merk zijn. U weet zo precies met welke expert u het beste kan samenwerken om te voldoen aan uw eisen.

Kunststof kozijnen merken in Nederland

In ons land worden er officieel maar twee kunststof kozijnen merken geproduceerd. Ondanks dat er slechts twee merken zijn komt u heel veel verschillende namen tegen. Deze misschien wat onbekende namen komen dus voornamelijk uit dezelfde fabriek mits ze in Nederland of Duitsland geproduceerd zijn. Een groot deel van de kunststof kozijnen worden geproduceerd in Duitsland en naar Nederland gebracht. Als u kiest voor een bekend groot merk dan weet u zeker dat het goed zit. U weet dat de kozijnen geen kinderziektes hebben en voorzien zijn van voldoende kamers. De isolatiewaarde en duurzaamheid van de kozijnen zijn dan in orde. De bekendste kunststof kozijnen merken in Nederland zijn: Profine, Schüco, GEALAN, Finstral en Veka. Vooral Veka komt u bij de meeste kozijnen experts tegen.

De binnenzijde van kunststof kozijnen

Bij de grote kunststof kozijnen merken is de complete productie prima geregeld. De binnenzijde is bijvoorbeeld uitstekend geïsoleerd en voorzien van meerdere kamers. Deze kamers zijn nodig omdat kunststof uit zichzelf helemaal niet isoleert. Aan de binnenzijde van uw kozijnen worden verschillende kamers gemaakt. Dit moeten er bij een beetje kwaliteit kozijnen minimaal vijf zijn. Deze kamers zijn gevuld met stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht hebben een isolerend effect net als bij dubbelglas. De isolatiewaarde ligt hierdoor hoger dan bij gewone houten kozijnen. De binnenzijde van uw nieuwe kunststof kozijnen kunnen dus de isolatiewaarde van uw nieuwe kozijnen bepalen. Als u met een degelijk merk werkt dan kan u ervanuit gaan dat dit allemaal geregeld is. Daarnaast is het belangrijk dat de kozijnen netjes aan elkaar gelast worden en er geen lelijke lasnaden ontstaan.

Keurmerken op kunststof kozijnen

Bij de grote kunststof kozijnen merken komt u vaak keurmerken tegen. Deze keurmerken geven aan met wat voor een soort kwaliteit u te maken heeft. Wij raden u aan om altijd te checken of uw kozijnen voorzien zijn van zo’n keurmerk. Een bekend keurmerk dat u vaak tegenkomt is KOMO. Dit is een officiële Nederlandse kwaliteitsverklaring dat uw kozijn voldoet aan alle eisen. Naast KOMO kan de kozijnen expert voorzien zijn van een VKG keurmerk. Dit is een brancheorganisatie voor o.a. kozijnen experts. Bedrijven die hierbij aangesloten zijn worden regelmatig met een steekproef gecontroleerd op hun werkzaamheden. Als een bedrijf een VKG keurmerk heeft dan weet u zeker dat ze netjes werk leveren en voldoen aan alle eisen. Daarnaast is er nog zo’n soort keurmerk namelijk BouwGarant. Dit is een algemeen certificaat voor bouwbedrijven waarmee de kwaliteit van het bedrijf wordt aangegeven. U weet met dit keurmerk dat het bedrijf betrouwbaar is en echt vakmanschap levert. Dit geeft u weer meer vertrouwen bij het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen. U kan ook het SKG keurmerk terugvinden bij de kozijnen. Dit keurmerk is vooral voor het hang- en sluitwerk. Het geeft aan of het hang- en sluitwerk veilig is en extra veiligheid biedt tegen inbrekers. De veiligheid wordt aangegeven met sterren en wij raden minimaal sluitwerk met 2 sterren te nemen en het liefste 3 sterren.