Kunststof kozijnen kosten berekenen

U wilt graag zelf vooraf de kosten berekenen van kunststof kozijnen. U weet zo vooraf wat u ongeveer kwijt bent voor een paar nieuwe kozijnen. U wilt namelijk wel graag weten of u de kosten van een paar nieuwe kozijnen kan betalen. U wilt tenslotte niet voor niets een vrijblijvende offerte maken. Gelukkig kan u vooraf al wel een redelijke berekening maken wat u ongeveer kwijt zou zijn. Als u het echt definitief wil weten dan is het natuurlijk verstandig om gewoon een offerte aan te vragen. U weet dan zeker wat u kwijt bent voor een nieuw paar kunststof kozijnen.

Van welke diensten wilt u gebruik maken bij nieuwe kunststof kozijnen?

Het is voor de kosten belangrijk om na te denken over wat u wilt uitbesteden en wat niet. Als u zelf heel handig bent dan kan u besluiten om de montage van kunststof kozijnen zelf uit te voeren. U kan hiermee flink wat geld besparen. Daarnaast hoeft u alleen de kosten te berekenen voor de materialen. Voor het berekenen van de kosten kan u ook besluiten om de kozijnen inclusief montage aan te schaffen. U betaalt dan wat meer maar u weet wel zeker dat de kozijnen goed zitten. Daarnaast moet u eventueel wat kosten berekenen voor het slopen en afvoeren van de oude kozijnen. Als u al deze kosten bij elkaar optelt heeft u een idee wat u kwijt bent voor het vervangen van uw oude kozijnen voor kunststof exemplaren.

Losse kunststof kozijnen bestellen

Als u heel handig bent dan kan u overwegen om alleen een paar losse kunststof kozijnen te bestellen. Helaas zijn nieuwe kozijnen maatwerk. Het is dus heel lastig om een realistische schatting te maken. Natuurlijk zijn de afmetingen bepalend maar ook de afwerking. U wilt misschien 2 kleuren in uw kozijn? Of u wilt graag kunststof kozijnen met houtlook zodat het net echte houten kozijnen lijken. Dit soort aanpassingen kosten flink wat geld extra naast de materiaalkosten van standaard kunststof kozijnen. Alleen met een offerte kan u definitief de kosten berekenen van kunststof kozijnen. Gemiddeld bent u per m2 raam ongeveer tussen de € 100 en € 165 kwijt. Als u een losse deur wil bestellen dan bent u aan materialen ongeveer tussen de € 800 en € 900 kwijt.

Kunststof kozijnen laten monteren

Als u niet zo handig bent of u zeker wilt zijn dat de montage goed gebeurd dan kan u eventueel de kunststof kozijnen laten monteren door een expert. Gemiddeld betaalt u hiervoor het dubbele bovenop de prijs van de materialen. De prijzen van kunststof kozijnen inclusief montage liggen tussen de € 200 en € 350 per m2 raam. Een deur kost ongeveer tussen de € 1.600 en € 1.800 inclusief montage. Hierbij zit BTW inbegrepen en wordt er rekening gehouden met HR++ glas.

Overige kosten

Bij deze kosten is puur rekening gehouden met arbeidsloon en materialen. Alleen soms komen er nog meer kosten bij kijken. Er zijn bedrijven die soms vanaf 10 km voorrijkosten berekenen. Het afvoeren van de oude kozijnen kan u zelf doen of laten uitbesteden. Dit soort kosten worden vaak nog extra berekend. U moet dit vooraf aangeven anders worden ze soms niet eens meegenomen in de offerte. Soms is er ook een steiger nodig om uw oude kozijnen te vervangen. Dit zijn ook extra kosten die berekend moeten worden bovenop de vaste kosten voor het vervangen van kozijnen. Vraag vooraf of er een steiger nodig is en wat dit ongeveer gaat kosten voor uw berekening voor nieuwe kozijnen in huis.