Kozijnen keurmerken

Het is natuurlijk belangrijk dat het met de kwaliteit van uw nieuwe kozijnen goed zit. Kozijnen keurmerken kunnen aantonen van wat voor een soort kwaliteit uw nieuwe kozijn is. U komt niet alleen keurmerken tegen bij de kozijnen zelf, maar ook bij de kozijnen expert die u inschakelt. Het is natuurlijk handig om te weten waar de keurmerken voor staan en wat u kan verwachten met een keurmerk. Daarnaast kan u meteen checken of uw kozijnen expert eigenlijk wel voldoet aan de eisen om kozijnen te plaatsen.

VKG-Keurmerk

Als u kunststof kozijnen gaat plaatsen dan krijgt u te maken met het VKG-Keurmerk. VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelindustrie. Deze branchevereniging is speciaal opgericht voor kunststof leveranciers en dus ook voor kunststof kozijnen experts. De kwaliteit van ramen en deuren moest jaren geleden omhoog en daarom besloten een aantal experts het VKG keurmerk op te zetten. Met dit keurmerk konden de experts ertussenuit gehaald worden zodat het meteen duidelijk is waar u kozijnen kan kopen van een hoge kwaliteit. Als uw kozijnen voorzien zijn van een VKG keurmerk dan heeft u 10 jaar garantie op de productie en montage van de kozijnen en deuren.

FSC-keurmerk

Als u besluit om voor houten kozijnen te gaan dan krijgt u waarschijnlijk te maken met het FSC keurmerk. Dit keurmerk staat voor duurzaam gekapt hout. De FSC stichting beheert duurzame bossen waarbij voor elke boom die gekapt wordt weer een nieuwe geplaatst wordt. Zo wordt er alleen milieu en natuurvriendelijk gekapt en kan u vertrouwen op een hoge kwaliteit met het FSC keurmerk. Kozijnen die voorzien zijn van het FSC keurmerk zijn milieubewust geproduceerd.

KOMO-keurmerk

In de kozijnen wereld komt u zowel bij kunststof als hout het KOMO-keurmerk tegen. Dit keurmerk betekend dat het bedrijf voldoet aan alle wettelijke eisen die Nederland stelt in het bouwbesluit. U heeft met dit keurmerk de garantie dat de kozijnen netjes geplaatst worden. Daarnaast geeft het keurmerk de garantie dat de kozijnen milieuvriendelijk geproduceerd zijn.

CE-markering

Het is belangrijk dat uw nieuwe kozijnen voorzien zijn van CE-markering. Deze markering toont aan dat de kozijnen water, lucht en winddicht zijn en dus een uitstekende isolatiewaarde hebben. Het keurmerk geeft ook aan dat er in dit product nauwelijks productiefouten zitten. U bent met dit keurmerk zeker van kwalitatief goede kozijnen. Sinds 2009 moeten alle kozijnen in Nederland voorzien zijn van een CE-markering om de kwaliteit aan te duiden.

SKG-keurmerk

Op uw nieuwe deur of raamkozijnen zit natuurlijk hang- en sluitwerk. Dit hang- en sluitwerk is eventueel voorzien van het SKG keurmerk. Dit keurmerk stelt strenge eisen om uw woning te beschermen tegen inbraak. Wij raden u aan om hang- en sluitwerk met minimaal ** sterren te nemen, maar het liefste zelfs met ***. Hoe meer sterren, hoe lastiger het voor de inbreker is om binnen te komen. Bij klasse 2 wordt de inbraakgevoeligheid van uw woning al verkleind tot 90%.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Als u nieuwe kozijnen en deuren geplaatst heeft voorzien van minimaal klasse 2 SKG-keurmerk dan kan u een verzoek indienen voor het politiekeurmerk veilig wonen. Dit keurmerk toont aan dat er lastig is in te breken in uw woning. Om dit keurmerk te behalen moet u voldoen aan een aantal eisen. Het laten keuren van uw woning kost geld, maar u krijgt dan wel het officiële certificaat. De kosten van de keuring kan u terugverdienen doordat u korting krijgt op de premie van uw inboedelverzekering. U kan al snel een paar euro per maand besparen plus het feit dat het risico op inbraak tot wel 90% afneemt met een politiekeurmerk veilig wonen.