Kozijnen met dubbel glas

Als u energie wil besparen dan is het slim om te investeren in kozijnen met dubbel glas. U kan kiezen uit verschillende soorten isolatieglas om uw woning te isoleren. Als u op dit moment nog enkelglas heeft dan bespaart u al snel een hoop geld door gewoon kozijnen met dubbel glas te plaatsen. Natuurlijk zijn er ook nog oplossingen waarbij u nog meer geld kan besparen. Het enige nadeel is dat extra dubbel glas ook duurder is in aanschaf. Uiteindelijk zal u dit verschil wel terugverdienen vanwege de hoge isolatiewaarde. Binnen een paar jaar heeft u het verschil tussen HR en HR+++ glas al terugverdiend. De meeste nieuwe kozijnen zijn al zo gemaakt dat ze een isolerende werking hebben. Door dit te combineren met dubbel glas kan u voor een uitstekende isolatie zorgen.

Wat kost dubbel glas in kozijnen?

De meeste kozijnen worden standaard al geleverd met dubbel glas. Het enige wat u mag bepalen is het soort dubbel glas dat u plaatst. Dit kan gewoon dubbel glas zijn of glas met extra isolerende waarde. De isolerende waarde van dubbel glas wordt aangegeven met een +. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde is. Vaak hangt aan een hogere isolatiewaarde ook een hoger prijskaartje. Standaard dubbel glas in kozijnen heeft u al vanaf € 65 per m2. Neemt u HR+++ glas dan heeft u het nieuwe kozijn super geïsoleerd. U bent dan € 120 per m2 glas kwijt en u bespaard op jaarbasis € 280 als u 20 m2 aan glas vervangt. Binnen een paar jaar heeft u de investering in HR+++ glas dus terugverdiend. Uiteraard kan u ook voor een iets minder isolerende waarde kiezen zoals HR++ en nog steeds genieten van een hoge isolatiewaarde. Gemiddeld bespaart u bij HR+++ € 14 per m2 per jaar. Als u HR++ neemt dan bespaart u € 13 per m2 per jaar. Het verschil is dus niet heel groot en met HR++ kan u dus nog steeds genieten van een uitstekende isolatiewaarde.

Wat is het verschil tussen dubbel glas in kozijnen?

U heeft al gelezen dat de + het verschil maakt, maar wat houdt deze plus eigenlijk in? Als eerste is het handig om te weten wat dubbelglas eigenlijk is. Dubbelglas is niets meer dan twee glazen ruiten gescheiden door lucht. Bij HR++ wordt er geen lucht tussen de ruiten geplaatst maar gas. Dit gas zorgt voor een extra isolerende werking. Het komt soms ook voor dat er wel stilstaande lucht gebruikt wordt bij HR++. Bij HR+++ heeft u eigenlijk drie ruiten waartussen edelgas geplaatst wordt. Soms betaalt u bij HR+++ niet alleen extra voor de ruit, maar ook voor het kozijn. De sponning moet aangepast worden op de extra dikke ruiten.

Snelle terugverdientijd dubbel glas

Het verschil tussen HR++ en HR+++ is niet heel groot. U kan dus gaan overwegen om toch voor extra isolatie te kiezen met HR+++. Dubbel glas kan een uitstekende investering zijn. Gemiddeld verdienen woningeigenaren hun nieuwe ruiten binnen 2,5 jaar terug. Vooral als u hiervoor nog enkel glas had kan u flink wat geld besparen met dubbel glas. Voor sommige is dit al een reden om over te stappen op dubbel glas. Toch adviseren wij niet om voor HR+++ te gaan. Deze ruiten isoleren wel beter, maar de investering is vrij groot terwijl de opbrengst slechts € 1 per m2 extra is. Ondanks dat betaalt u wel fors meer voor een HR+++ ruit. Wij raden u aan om van enkel glas over te stappen op HR++ dubbel glas. U heeft zo de meest optimale isolatiewaarde en de terugverdientijd ligt op ongeveer 2,5 jaar. U heeft zo uw investering al snel weer terugverdiend.