Kozijnen accessoires

U kan uw nieuwe kozijnen compleet maken door er verschillende accessoires bij te bestellen. Een kozijnen expert heeft soms al een aantal accessoires toegevoegd aan de offerte. Als u gaat vergelijken dan is het slim om even te kijken of de accessoires meegenomen zijn. Als de accessoires nog niet meegenomen zijn dan kan u eventueel informeren naar de mogelijkheden. Een kozijnen expert komt vaak nog eerst bij u langs voordat de bestelling definitief rond gemaakt wordt. Tijdens het bezoek aan uw woning worden de maten definitief opgenomen en wordt u geïnformeerd over de mogelijke accessoires. Er zijn heel wat dingen mogelijk en vaak wordt lang niet alles vermeld. Het kan dus slim zijn om u te verdiepen in kozijnen accessoires. U kan dan eventueel aangeven dat u wel gebruik wil maken van bepaalde accessoires bij uw nieuwe kozijnen.

Zonwering bij uw nieuwe kozijnen

U kan eventueel overwegen om bij uw nieuwe kozijnen zonwering te nemen. Zonwering heeft een verkoelende werking op uw woning en kan ervoor zorgen dat het in de slaapkamers of woonkamer aangenaam warm blijft. Daarnaast kan zonwering de privacy in huis verhogen. De kamers worden namelijk afgeschermd van het oog van de buren doordat er zonwering voorhangt. Zonwering is verkrijgbaar in verschillende vormen en kunnen op maat van uw nieuwe kozijnen gemaakt worden. Mogelijke zonwering zijn: knikarmschermen, screens, uitvalschermen, rolluiken of markiezen. De prijs is vaak afhankelijk van het soort zonwering dat u uitzoekt. Vaak heeft de aannemer verschillende mogelijkheden die u kan zien inclusief prijs. De prijzen variëren van € 100 per m2 tot wel € 500 per stuk. U merkt al snel dat er veel variatie zit in de prijs bij nieuwe kozijnen.

Insectwering

Eén van de accessoires die we bij open ramen adviseren is insectenwering. U heeft natuurlijk geen zin om de hele tijd een mug langs uw hoofd te horen zoomen. U kan in uw raam een inzethor plaatsen om insecten voortaan buiten de deur te houden. Vaak kunnen de horren gespoten worden in dezelfde kleur als uw kozijnen. Zo vormt het kozijn met uw insectwering één geheel waardoor dit bijna niet opvalt. Het is tevens een diervriendelijke methode om insecten buiten de deur te houden.

Ventilatieroosters

Ventileren is natuurlijk belangrijk om gezondheidsproblemen te voorkomen. Sommige kozijnen zijn voorzien van een speciale ventilatiestand om de kamer te ventileren. Echter kunnen ventilatieroosters nog beter bijdragen aan de luchtkwaliteit in uw woning. Ongeveer 80% van de Nederlandse huishoudens heeft last van huisstofmijt. Een goede luchtvochtigheid kan u helpen om huisstofmijt te voorkomen. Wij raden u dan ook aan om uw nieuwe kozijnen te voorzien van ventilatieroosters voor een gezonde luchtkwaliteit.

Kosten kozijnen accessoires

De kosten voor kozijnen accessoires lopen uiteen van uw wensen. Een insectenhor kan u al vanaf € 75 per m2 laten maken met dezelfde uitstraling als uw nieuwe kozijn. Een ventilatierooster in uw raam heeft u al vanaf € 100 per m2. Rolluiken kan u vanaf € 100 tot € 250 per m2 laten plaatsen. Hierbij is de prijs afhankelijk of u handmatig of elektrische rolluiken wil plaatsen. Daarnaast kan u nog kiezen voor zonwering in verschillende soorten en maten. U kan kiezen voor simpele screens of echt elektrische zonwering met een knikarmscherm. De prijs ligt hierdoor tussen de € 130 en € 500. Dit verschil is groot, maar dus afhankelijk van wat u graag als zonwering wil plaatsen. Informeer gerust bij de kozijnen expert of u voor deze accessoires bij hem terecht kan. Als dit niet kan dan kunt u natuurlijk altijd nog accessoires bij een extern bedrijf bestellen na de plaatsing van de nieuwe kozijnen.