Houten kozijnen vervangen

Houten kozijnen vervangen doen steeds meer woningeigenaren. De reden is dat de jaren 70 en 80 woningen op dit moment nog vrij oude houten kozijnen hebben. Sommige woningen zijn tevens nog voorzien van enkelglas. Dit kan allemaal een reden zijn om uw houten kozijnen te vervangen. Als u de kozijnen gaat vervangen is het voor uzelf belangrijk om te bepalen wat voor een alternatief u gaat kiezen. U kan bijvoorbeeld besluiten om er weer nieuwe houten kozijnen te plaatsen. Een ander alternatief is houten kozijnen vervangen voor kunststof of aluminium.

Onderhoud en levensduur na houten kozijnen vervangen

Als u het vervangen van houten kozijnen goed aanpakt dan kunnen de nieuwe kozijnen gerust 70 jaar meegaan. Nieuwe kunststof kozijnen is een vrij dure investering. Daar komt wel bij dat u het misschien 1 of 2 keer in uw leven doet. Het is slechts een eenmalige investering waar u de rest van uw leven van kan genieten. Hierbij kan u rekening houden met uw eigen wensen. Stel u heeft geen zin om elke 2 of 5 jaar de boel te laten schilderen dan is kunststof of aluminium een mooi alternatief. Als u toch voor hout kiest dan moet u rekening houden met terugkomend schilderwerk. Hierbij is ook het houtsoort bepalend als u kiest voor zachthout dan gaat het kozijn maar 15 tot 20 jaar mee. Nog een nadeel van zachthout is dat u het elke 2 jaar moet schilderen. Mocht u kiezen voor hout dan raden wij aan om te kiezen voor hardhout. U weet dan zeker dat u kwaliteit krijgt dat met het juiste onderhoud 40 tot 70 jaar meegaat. Daarnaast hoeft u hardhout slechts 1x in de 5 jaar door een professionele schilder te laten schilderen.

Besparen op stookkosten

Door uw oude houten kozijnen te vervangen kan u flink op de stookkosten besparen. U kan uiteindelijk als het ware uw investering terugverdienen door te investeren in nieuwe houten kozijnen. Oud verrot hout zit vaak vol met kieren waardoor koude lucht naar binnenkomt. De isolerende werking van de oude kozijnen is volledig verdwenen. Als u nog enkelglas heeft dan kan u dubbel besparen door te kiezen voor nieuwe kozijnen in combinatie met isolatieglas. U kan zo uw nieuwe kozijnen zelf uiteindelijk weer terugverdienen naast dat het er weer gewoon netjes uitziet.

Wat kost het vervangen van houten kozijnen?

Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan houten kozijnen vervangen. Het is een beetje afhankelijk van het materiaalsoort dat u kiest wat u precies kwijt gaat zijn. Voor een exacte prijs kan u het beste een offerte aanvragen. Gemiddeld bent u voor een kunststof kozijn tussen de € 700 en € 800 per m2 kwijt. Een houten kozijn kost € 750 tot € 900 per m2. Een andere optie is aluminium waarbij u ongeveer tussen de € 800 en € 950 per m2 kwijt bent. De prijs per m2 is inclusief materiaal, btw en arbeid. In deze prijs zitten dus ook al de kosten voor het vervangen van de houten kozijnen. U kan nog flink besparen op de kosten door de prijzen met elkaar te gaan vergelijken. Dit kan u het beste doen door bij verschillende betrouwbare kozijnen experts een offerte aan te vragen. U krijgt dan ook meteen een idee van de exacte kosten op basis van uw kozijnen. Via onze website kan u eventueel direct een offerte aanvragen bij 6 experts in de buurt. Dit zijn allemaal betrouwbare experts en u hoeft ze alleen nog maar met elkaar te vergelijken. Door ze met elkaar te vergelijken kan u tot wel 40% besparen op uw nieuwe kozijnen.