Goedkope kunststof kozijnen

Goedkope kunststof kozijnen zijn eigenlijk al voordeliger dan nieuwe houten kozijnen. Kunststof kan de ideale oplossing zijn om de oude houten kozijnen voorgoed te vervangen voor een onderhoudsarme oplossing. De kosten van nieuwe kozijnen zijn wel afhankelijk van uw wensen. Toch is het slim om wel in één keer goed te investeren. De gemiddelde levensduur van kunststof is 50 jaar dus u vervangt ze niet zomaar nog een keertje. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de uitstraling en niet alleen de prijs. In verhouding bent u zowel in aanschaf als op het lange termijn altijd voordeliger uit met goedkope kunststof kozijnen. U hoeft de kozijnen namelijk niet meer om de zoveel jaar te schilderen. Daarnaast ligt de aanschafprijs lager dan bij hout. U bent dus altijd goedkoper uit met nieuwe kunststof kozijnen.

Kwantumkorting bij nieuwe kozijnen

U kan slechts één kozijn laten vervangen voor kunststof, maar u kan ook meerdere kozijnen in één keer laten vervangen. Als u meerdere kozijnen in één keer laat vervangen dan kan u profiteren van kwantumkorting. De meeste mensen kiezen er echter voor om de klus op te laten splitsen. Ze laten eerst een paar kozijnen boven vervangen voordat ze beneden aan de slag gaan. Onder aan de streep bent u alleen duurder uit met uw nieuwe kunststof kozijnen. Als u een grote klus heeft dus het vervangen van kunststof kozijnen in uw volledige woning dan bent u vaak goedkoper uit. U bespaart daarnaast ook in voorrijkosten zelfs als deze niet gerekend worden door het bedrijf waar u de kozijnen laat plaatsen. De voorrijkosten zitten vaak in de montagekosten verrekend en u ziet dat deze kosten omlaag gaan als u meerdere kozijnen tegelijk laat vervangen. Het is misschien een hele uitgave, maar u kan flink wat geld besparen door meerdere kozijnen in één keer te vervangen.

Binnen afwerking zelf doen

Wilt u besparen op uw nieuwe kunststof kozijnen? U kan besluiten om alleen de montage van de kozijnen door de expert uit te laten voeren. U kan de binnen afwerking eventueel zelf uitvoeren. Het kost wat tijd, maar als u een beetje handig bent dan kan u dit eenvoudig zelf. U kan dan ook eventueel zelf uw vensterbank vervangen zodat deze er meteen inzit.

Kiezen voor HR++ glas

U kan vaak zelf bepalen wat voor een soort glas u in de kunststof kozijnen doet. Bij goedkope kunststof kozijnen kan u overwegen om eventueel te kiezen voor HR++ glas. Dit glas heeft een uitstekende isolatiewaarde en kost gemiddeld € 80 per m2. Als u HR+++ glas neemt dan bent u al snel € 130 per m2 kwijt. De isolatiewaarde is wel hoger, maar het duurt nog jaren voordat u dit verschil terugwint. Als u eerst enkelglas had dan verdient u al € 250 per jaar door te kiezen voor gewoon HR++ glas. Dit is dus al een verbetering naast uw nieuwe kunststof kozijnen in huis.

Offertes vergelijken en besparen

De laatste tip voor goedkope kunststof kozijnen is gewoon gaan vergelijken. De verschillen in prijs zijn groot bij diverse leveranciers. Soms kan u wel € 4.000 besparen door te gaan vergelijken. Vooral als u een complete woning gaat voorzien van nieuwe kunststof kozijnen. Het kan dan slim zijn om offertes uitgebreid met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk kan u hiermee flink besparen op de kosten. Wij raden u aan om niet meteen met het eerste bedrijf in zee te gaan. Vooral niet als u echt op zoek bent naar goedkope kunststof kozijnen. Dit is misschien wel de ultieme bespaartip naast alle tips die hierboven gegeven zijn. U houdt zo mooi budget over voor bijvoorbeeld een paar nieuwe vensterbanken.