De beste kunststof kozijnen

Als u kunststof kozijnen gaat vergelijken bij de diverse experts in Nederland dan komt u al snel verschillen tegen. Allemaal beweren ze dat hun methode of materialen de beste van Nederland zijn. Helaas zitten hier natuurlijk wel verschillen tussen. Alleen als u nog nooit kunststof kozijnen gekocht heeft dan weet u vooraf niet wat nou eigenlijk de beste kunststof kozijnen zijn. Er zijn tenslotte verschillende soorten en eigenschappen waar u misschien rekening mee moet houden bij het aanschaffen van kunststof kozijnen.

De binnenzijde van uw kunststof kozijnen

Als u een nieuw kozijn aanschaft dan denkt u soms er niet aan om te informeren hoe de kozijnen van binnenuit opgebouwd zijn. Toch is dit zeker weten belangrijk voor de isolatiewaarde en inbraakveiligheid van uw nieuwe kozijnen. In de meeste kunststof kozijnen zijn kamers gemaakt met hierin stilstaande lucht. Kunststof zelf isoleert namelijk niet, maar door kamers met stilstaande lucht in het profiel te maken krijgt u een uitstekende isolatiewaarde. De isolatiewaarde kan zelfs hoger uitvallen dan bij hout. De stelregel is meestal hoe meer kamers er in de kozijnen zitten, hoe hoger de isolatiewaarde is. Informeer gerust of er minimaal vijf van dit soort kamers in uw kozijn aanwezig zijn. Heel soms geven experts ook een isolatiewaarde mee aan hun kozijnen. De isolatiewaarde wordt aangegeven in U-waarde. Als de u-waarde heel laag is dan heeft u een uitstekende isolatie. De beste kunststof kozijnen hebben een u-waarde van 1,1 of minder. Sommige kunststof kozijnen worden ook voorzien van metaal in de binnenzijde. Dit maakt de kozijnen zo zwaar als u ze optilt ondanks dat kunststof helemaal niet zwaar is. Metaal zorgt ervoor dat de kozijnen ijzersterk worden en niet gaan doorbuigen of eenvoudig doorgezaagd kunnen worden door een inbreker.

Hang en sluitwerk

Hang en sluitwerk is bijna net zo belangrijk als de kunststof kozijnen zelf. Met goed hang en sluitwerk weet u zeker dat de kozijnen niet zomaar opengemaakt kunnen worden door een inbreker. Vaak heeft de leverancier een standaard aanbod aan hang en sluitwerk. Tegen een meerprijs kan u deze vaak upgraden naar meer luxe. De veiligheid van uw hang en sluitwerk wordt vaak aangegeven met het SKG keurmerk. Aan dit keurmerk zijn sterren verbonden. Als het aantal sterren toeneemt dan ziet u ook dat de veiligheid toeneemt. De maximale veiligheid is 3 sterren. Met 3 sterren kan u een inbraak tot wel 10 minuten vertragen die zou misschien voldoende kunnen zijn om de politie in te schakelen. De beste kunststof kozijnen zijn minimaal voorzien van 2 sterren hang en sluitwerk. Vooral bij kozijnen op de tweede verdieping is 3 sterren eigenlijk niet nodig en heeft u voldoende aan twee. Bij een kunststof voordeur zou u wel 3 sterren kunnen overwegen of een keukenraam waardoor de inbreker binnen zou kunnen komen.

Montage

Naast de materialen die gebruikt worden speelt de montage natuurlijk een rol bij de beste kunststof kozijnen. De kozijnen leveren pas echt jarenlange kwaliteit als ze goed gemonteerd worden. Helaas zijn er beunhazen waarbij er van alles misgaat bij de montage. Het is slim om gewoon eens te informeren met wat voor een mensen de kozijnen expert werkt. Zijn dit mensen in vaste dienst of iemand die ze even snel inhuren voor elke bestelling? Dit geeft vaak al een duidelijk beeld van de kwaliteit van de montage. Als de kozijnen expert telkens iemand inhuurt dan werkt dit persoon elke keer met andere merken waarbij altijd weer andere montage fouten zijn. Iemand die altijd met hetzelfde merk werkt weet precies waar de fouten in zitten. U weet zo zeker dat de kunststof kozijnen altijd op de juiste manier gemonteerd worden en u nog jarenlang kan genieten van de beste kunststof kozijnen.