Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen kunnen een woning een elegante uitstraling geven. Uiteraard zijn de kozijnen van een hoge kwaliteit en zijn ze bestand tegen een stootje. Meestal begint de zoektocht naar de prijzen en een offerte. U vind aluminium misschien mooi, maar u heeft geen idee of dit type kozijnen wel binnen uw budget past. Helaas is aluminium een vrij duur materiaal en daarnaast kost het aardig wat arbeid om het materiaal om te vormen in kozijnen. Kozijnen zijn natuurlijk altijd puur maatwerk en dit ziet u vooral bij aluminium terug in de prijzen. De prijs ligt per m2 wat hoger dan bijvoorbeeld hout of kunststof. Gemiddeld betaalt u ongeveer tussen de € 800 en € 950 per m2. We hebben het hierbij wel over prijzen inclusief BTW, materialen en montage. Voor dit bedrag heeft u wel ijzersterke kozijnen met een extra lange levensduur. Gemiddeld bent u bij een woning met vier vaste ramen ongeveer € 4.500 kwijt om ze te laten vervangen voor aluminium kozijnen.

Aluminium kozijnen worden uit sterke materialen gemaakt

Als u kiest voor aluminium dan heeft u natuurlijk een kozijn gemaakt uit ijzersterke materialen. Als u vrij grote raampartijen heeft dan kan u vaak niet uit alle materialen kozijnen kiezen. Aluminium heeft we het vermogen om grote zware ramen te dragen. Het is een stevig materiaal met een levensduur van 50 jaar. Dankzij het sterke materiaal is aluminium inbraak werend en brandwerend. U woning wordt dankzij deze nieuwe kozijnen extra veilig.

Aluminium kozijnen zijn een duurzame oplossing

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw nieuwe kozijnen? U komt al snel uit bij aluminium als materiaalsoort. Vooral als u kiest voor gerecycled aluminium. Uw nieuwe kozijnen zijn ijzersterk en belasten de wereld niet bij hun productie. Ongeveer 75% van al het aluminium dat gebruikt wordt in de bouw is gerecycled aluminium. De kans is groot dat uw kozijnen ook gemaakt worden van gerecycled aluminium zodat ze extra duurzaam geproduceerd worden. U draagt zo uw eigen steentje bij aan een beter milieu. Daarnaast gaan de kozijnen gerust 50 jaar mee zodat ze duurzamer zijn dan bijvoorbeeld hout. Voor de productie van gerecycled aluminium is ongeveer 95% minder energie nodig dan bij nieuw aluminium. Dit maakt uw nieuwe kozijn extra duurzaam.

Onderhoudsarm

Heeft u geen zin om elk jaar weer de verfkwasten tevoorschijn te halen? Bij aluminium kozijnen hoeft dit geen probleem meer te zijn want deze zijn bijna volledig onderhoudsarm. De kozijnen zijn vochtbestendig en gaan niet roesten of rotten zoals u bij hout wel problemen heeft. Daarnaast trekt aluminium geen vuil aan waardoor u ze minder snel hoeft schoon te maken. Doordat de kleur van aluminium vast is hoeft u ze eigenlijk nooit schoon te maken. Dit is weer een voordeel vergeleken met kunststof waarbij u verplicht jaarlijks de kozijnen dient schoon te maken.

Aluminium kozijnen staan prachtig in een modern interieur

Natuurlijk is de uitstraling van uw kozijnen belangrijker. Het geeft ook uw woning een bepaalde uitstraling mee. Aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en passen prima thuis in uw interieur. De strakke afwerking van de kozijnen past eventueel prima bij een moderne inrichting in huis. Denk wel goed na over de kleur die u uitkiest. U kan dit niet even veranderen en de kozijnen moeten tenslotte nog wel 10 jaar meegaan. Een nadeel is dat u aluminium kozijnen niet kan overschilderen. U moet dus wel een kleur kiezen die u over 10 jaar nog steeds mooi vind staan bij uw interieur. Kies eventueel voor een neutrale kleur zodat iedere inrichting erbij past. U heeft zo een paar prachtige kozijnen waar u nog lang van kan genieten.